Novosti

OBAVIJEST RODITELJIMA

od srijede, 23.lipnja 2021. uz odobrenje epidemiološke službe, na snazi je novi protokol za dovođenje i preuzimanje dijece.
Molimo roditelje da se striktno pridržavaju novih uputa.

Hvala

PROTOKOL POSTUPANJA ZA RODITELJE
PRI DOVOĐENJU I PREUZIMANJU DJECE
(od 23.lipnja 2021.)

Svaki dan prije dolaska u vrtić sebi i svojim bliskim kontaktima (posebice djetetu) OBAVEZNO izmjeriti tjelesnu temperaturu . U slučaju povišene tjelesne temperature ne smiju dovoditi dijete u ustanovu već se javljaju telefonom u tajništvo i kod izabranog pedijatra.
– Ukoliko dijete ne dođe u vrtić jedan ili više dana roditelj ima obavezu prijaviti odsustvo djeteta odgajatelju/odgajateljici i navesti razlog odsustva
– Ukoliko je dijete bilo odsutno iz zdravstvenih razloga obavezna je dostava zdravstvene potvrde izabranog pedijatra
– U slučaju roditelj ima dileme vezane u zdravstveni status djeteta može nazvati zdravstvenu voditeljicu vrtića za konzultacije o eventualnom dovođenju djeteta u vrtić
– U vrtić mogu doći samo zdrava djeca
– Djeca sa simptomima drugih zaraznih bolesti ne mogu pohađati vrtić
U slučaju da djeca pokazuju simptome zaraze Covid-19 tijekom boravka u vrtiću, odgajateljice/odgajatelj odmah javljaju roditeljima koji su dužni u što kraćem vremenu doći po dijete, u međuvremenu dijete će biti izdvojeno u izolaciju sa medicinskom sestrom. Zdravstvena voditeljica u dogovoru sa ravnateljicom hitno javlja epidemiološkoj službi. Roditelj ima obavezu javiti se telefonski izabranom pedijatru.
Primopredaja djece
Kad je god moguće u pratnji djeteta uvijek je ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe. Kad god je moguće trebala bi biti odrasla osoba koja živi u istom kućanstvu s djetetom i da nije u kategoriji rizične skupine za zarazu Covid-19 (65 i više godina) i da nije kronični bolesnik.

Ulazak u vrtić je dozvoljen do garderobe. Zabranjen je ulazak u dječje sobe.
Osoba koja prati dijete mora imati masku, na ulazu mora dezinficirati ruke i cipele na dezbarijeri.

JASLICE:
– u garderobi može biti jedna odrasla osoba sa djetetom, zadržavajući se što kraće
– u hodniku ispred svake sobe jaslica može čekati jedna osoba, svi ostali moraju čekati ispred ulaza u vrtić

VRTIĆ:
– u hodnik mogu ući dvije odrasle osobe po skupini
– ispred vrtićkih soba mogu biti dvije osobe, zadržavajući se što kraće, svi ostali čekaju red vani ispred ulaznih vrata

Roditelji, da kao i do sada, komunikaciju s odgojiteljima provode putem telefona ili maila, radi spriječavanja stvaranja većih gužva.
Roditelji se ne zadržavaju ispred vrtića te vode računa o razmaku od 2 metra.
Zamjenska odjeća
Svako dijete treba imati dovoljno zamjenske odjeće jer u vrtiću neće biti moguće “posuđivati “ opremu od drugog . Ruksak ne smije sadržavati nikakve osobne igračke, slatkiše ili bilo što drugo osim odjeće koju držite potrebnom za djetetov boravak u vrtiću.
Molimo roditelje za potpuno pridržavanje svih navedenih mjera, kako bi zajedničkim snagama i vlastitom odgovornošću spriječili mogućnost pojave zaraze zbog naših propusta. Toliko trebamo i možemo učiniti zajedno.

Uprava TDV –GII Naridola Rovinj – Rovigno

Skip to content